Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een hoverboard? De kans is groot dat je vraag al eens eerder aan ons is gesteld. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen. Wellicht kunnen de onderstaande antwoorden aan antwoord geven op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat wij jouw vraag kunnen beantwoorden.

Heb ik een rijbewijs nodig om op een hoverboard te rijden?

Nee, het is niet nodig om een rijbewijs te hebben om op een hoverboard te mogen rijden. Iedereen, zowel jong als oud kan een hoverboard rijden. Wel is het verstandig even te oefenen. Het kost ongeveer een half uurtje om het rijden van een hoverboard onder de knie te krijgen.

Heb ik een verzekering nodig voor een hoverboard?

Nee, omdat je geen rijbewijs nodig hebt om op een hoverboard te rijden is het ook niet verplicht om een verzekering af te sluiten.

Is de hoverboard legaal in Nederland?

Ja, je lukt in Nederland legaal op een hoverboard rijden. Er is momenteel geen wet die het gebruik van een hoverboard verbied. Ook zijn er geen leeftijdsrestricties gesteld aan het gebruik van een hoverboard. Het is dus voor iedereen toegestaan een hoverboard in het openbaar te gebruiken.

Hoe hard gaat een hoverboard?

Dit is erg verschillend per hoverboard. Gemiddeld gaat een hoverboard ongeveer 15 kilometer per uur. De topsnelheid is tevens afhankelijk van het gewicht van de persoon die de hoverboard gebruikt.

Hoeveel kilometer kan ik afleggen voordat ik het opnieuw moet laden?

Dit is erg verschillend per hoverboard. Gemiddeld kun je ongeveer 30 kilometer afleggen voordat een hoverboard weer moet worden opgeladen. Dit duurt doorgaans 1,5 tot 2 uur.

Hoeveel kilogram kan er maximaal op een hoverboard?

Dit is erg verschillend per hoverboard. Gemiddeld kan een hoverboard ongeveer 120 kilogram dragen. Indien je zwaarder weegt kun je een hoverboard nog steeds gebruiken. Echter heb je dan kans dat de hoverboard sneller kapot gaat. Bovendien zal de hoverboard zijn topsnelheid dan waarschijnlijk niet halen.

Waar kan ik wel en niet op rijden met een hoverboard?

Een hoverboard kun je gebruiken op zowel verharde als onverharde wegen. Het makkelijkste is te ruiden op een verharde vlakke weg. Maar ook op helende wegen is het prima mogelijk om met een hoverboard te rijden. Echter is hiervoor wel wat oefening vereist. Hetzelfde geldt voor onverhardewegen.