Expertadvies voor het kopen van een hoverboard

Wil je een hoverboard kopen maar weet je niet zo goed welke je moet bestellen en wat je ervan kunt verwachten? Wij helpen je een stukje op weg bij de aankoop van een balance wheel of hoverboard.

Aandachtspunten bij de aankoop van een hoverboard

Het is belangrijk om je goed te oriënteren bij de aankoop van een hoverboard. Welke hoverboard het beste bij jouw past hangt af van hoe je hem gaat gebruiken. Het eerste aandachtspuntje is de actieradius. Er zijn verschillende hoverboards verkrijgbaar die maar 5 kilometer kunnen rijden voordat de batterij leeg is. Dit is erg weinig. Kijk bij de aankoop van een hoverboard dus goed naar het type batterij. Over het algemeen zijn lithiumbatterij de beste keuze, aangezien deze krachtig zijn en snel opladen. Een actieradius van circa 25 kilometer is perfect voor dagelijks gebruik. Naast de actieradius is ook de veiligheid een belangrijk aandachtspunt wanneer je een hoverboard overweegt te kopen. Ons advies is dan ook voor een hoverboard te gaan die voorzien is van stabilisatie. Hiermee is het makkelijker om je evenwicht te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je hoverboard niet te hard gaat. Want dit kan gevaarlijke situaties opleveren, vooral als je met je balance wheel deelneemt aan het verkeer. Wanneer je hoverboard begrenst is met een maximale snelheid van ongeveer 12 – 13 km/u weet je zeker dat je goed zit.

Een hoverboard besturen

Het besturen van een hoverboard is heel eenvoudig. Wel raden we je aan even te oefenen alvorens je de openbare weg op gaat. Door naar voorwaarts te leunen zal het hoverboard vooruit gaan rijden. Wanneer je achterwaarts leunt remt het hoverboard af of rijdt hij naar achter. Naar links en naar rechtssturen is heel eenvoudig. Door meer druk te zetten op je linkervoet zal het hoverboard naar links sturen. Door de druk op je rechtervoet te vergroten stuur je naar rechts. Oefen eerst in een veilige omgeving om je balans te houden op het hoverboard.

Bekijk alle hoverboards