Alles wat je moet weten van een hoverboard

Alles wat je moet weten over een hoverboard

Voordat je een hoverboard gaat kopen is het belangrijk te weten hoe je een hoverboard gebruikt wat je er allemaal mee kunt. Aspecten die hierbij komen kijken zijn de veiligheid en de besturing. 

Iedereen kan op een hoverboard rijden

Iedereen kan en mag op een hoverboard rijden. Of je nu jong of oud, groot of klein, groen of paars bent, er zijn geen restricties gebonden aan het gebruik van een hoverboard. Het is volledig legaal om een hoverboard te bezitten en ermee op de openbare weg te rijden. Het is daarbij wel verstandig de besturing goed onder de knie te hebben voordat je het winkelcentrum onveilig maakt met je balance board. Verder is het ook niet verplicht om in het bezit te zijn van een rijbewijs om op een hoverboard te mogen rijden.

De besturing van een balance board is eenvoudig

De besturing van een hoverboard is heel eenvoudig. Het rijden met een hoverboard kun je doen met je eigen lichaamsgewicht. Je handen heb je hierbij vrij. Door ietswat naar voren te leunen zal het hoverboard naar voren rijden. Remmen kan door achterwaarts te leunen. Wanneer je helemaal naar achteren leunt zal het hoverboard achteruit rijden. Het sturen met een balance board is afhankelijk van de hoeveelheid druk die je met je voeten uitoefent. Het hoverboard is voorzien van gevoelige sensoren die de druk registreren. Door naar links te leunen vergroot de de druk waarmee de balance board naar links zal wijken. Hetzelfde geldt voor rechts. Hierbij dien je naar rechts te leunen zodat het hoverboard rechtsaf gaat. Het is verstandig eerst even te oefenen om de besturing van een hoverboard onder de knie te krijgen. Het is niet heel lastig maar het is wel een stukje veiliger wanneer je de besturing eerst even uitprobeert in een veilige omgeving.

De veiligheid van een hoverboard

De meeste hoverboards zijn heel veilig. Een beetje hoverboard is voorzien van een technologie die de balance board stabiliseert. Hierdoor is het bijna onmogelijk om er vanaf te vallen. Daarnaast is het makkelijke om te sturen. De stabilisator maakt het hoverboard tevens erg wendbaar. Daarnaast is een hoverboard voorzien van een begrensing. Hierdoor kan een hoverboard, afhankelijk van het lichaamsgewicht van de bestuurder, niet harder dan 15 km/u. Dit komt ten goede van de veiligheid van een hoverboard waardoor je hem prima kunt gebruiken in het openbaar.

Het kopen van een balance board

Overweeg jij een hoverboard of balance board aan te schaffen. Wij hebben alvast een paar leuke opties uit de shop voor je op een rijtje gezet:

Heb na het lezen van dit artikel nog vragen over een hoverboard? Stel ons dan gerust een vraag via het contactformulier, of kijken even tussen de veelgestelde vragen. Vaak zul je hier het antwoord vinden.